-:: www.Reggaeton.be ::- Tego Calderon

More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 
Tego Calderon
 

 

Biography / Biographie

Teksten / Lyrique

Foto's / Images

Video / Vidéo

CD & DVDBiography / Biographie

Tegui Calderón Rosario, beter bekend als Tego Calderon, is geboren in 1972 in Loíza Aldea, in het noordoosten van Puerto Rico. hij groeide op dicht bij Carolina en Miami in Florida. Zijn moeder was een lerares en vader werkte voor de regering.

Door zijn omgeving kreeg hij een multiculture achtergrond, van zijn vader erfde hij salsa en jazz. Zijn moeder zorgde voor een groot respect voor de taal en de cultuur van zijn land. Samen met een hoop Ismael Rivera fans ging hij van latin pop houden.

Zijn studies percussie gaven Tego de kans zijn eigen stijl te ontwikkelen, een die het ritme van salsa, plena, dancehall en hip-hop mixt. Dit gaf Tego een unieke plaats tussen al de andere rappers. Zijn unieke stem en zijn eigen "slang" over zijn afkomst in de "barrio" geven Tego Calderon een eigenheid.

Calderon bracht in 2002 zijn album "El Abayarde" uit onder het White Lion Label. Het album was een enorm succes in Puerto Rico, de eerste maand verkocht hij 50.000 stuks en in totaal verkocht hij bijna 250.000 records. Als gevolg kreeg hij veel radio air play en was hij officieel een Latin Superstar.

Hij keerde naar Miami terug in 2003 waar hij een van de grote sterren was op het 2003 Latin Music confrence. Zijn optreden was heel energiek, vol ritme en met veel gevoel van oude invloeden uit zijn jeugd. Zijn surprise optreden tijdens de "Dia Nacional de la Salsa" was samen met Tommy Olivencia, deze bracht tego op het podium en liet hem zijn ding doen. Het publiek was laaiend enthousiast.

zijn laatste album uit january 2004 "El Enemy de los Güasíbiri" onder het BMG label is een album met 17 nummers, sommige geschreven door het duo Luny Tunes, op het album ook het nummer "No Sufras Por Ella" samen met Toño Rosario.

Tego beweerd dat salsa minder polpulair wordt omdat ze te ver van de realiteit staan. Zijn eigen muziek gaat over racisme en het leven. Tego is trots over zijn Afrikaanse achtergrond, en beschouwd dit als een sterkte.

sommige beweren dat Reggaeton een nieuwe impuls zal geven aan de latin muziek. Tego heeft ondertussen al veel gasstoptredens gegeven met de grote rappers om zijn stem te verwerken in een of ander mix van artiesten zoals Usher's "Yeah", Fat Joe's "Lean Back" and N.O.R.E.'s "Oye Mi Canto".

http://www.myspace.com/tegocalderon


Teksten / Lyrique

www.lyricsdownload.com


Foto's / Images

 


Video / Vidéo

Tego Calderon - Mas Flow


CD & DVD

Desafio - The Videos DVD

Tego calderon: “The Underdog / El Subestimado”

Venster sluiten / Fenêtre étroite

  Sonnerie gratuite sur www.jamba.be

© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be