More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


  Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!
 
Luny Tunes
 

 

Biography / Biographie

Teksten / Lyrique (Meer info volgt later / Plus d'information suit plus tard)

Foto's / Images

Video / Vidéo

CD & DVD



Biography / Biographie

Niemand weet wie Francisco Saldaña en Víctor Cabrera zijn, maar als je Luny-Tunes zegt, verandert het de zaak. Deze twee blinken uit in de sfeer en unieke stijl van de reggaetón. Beiden afkomstig uit de Dominikaanse Republiek en wonen en werken in Puerto Rico. Ze zijn niet alleen excellent vertolkers, nee ze bezitten veel talent en kwaliteit om het werk te doen waar ze goed in zijn en daardoor zijn ze de meeste succesvolle producenten van het ritme del perreo geworden.

Toen Francisco (Luny) en Víctor (Tunes) werkten als kok en bordenwasser in de prestigieuse Universiteit van Harvard in Boston, hebben ze zich nooit kunnen voorstellen als de uitvinders van het nieuwe ritme en stijl van reggaetón.

In Puerto Rico waren de Dj Nelson en Noriega hun mentors en met hen zijn ze begonnen in de wereld van de muziek. Hun eerste werk hebben ze gerealiseerd voor artiesten zoals: Baby Rasta & Gringo, Ivy Queen, Héctor y Tito.

In 2003 maakten ze hun debuut samen met Noriega met “Mas Flow”, uitgave van Mas Flow Productions.

Halfweg 2004, dankzij hun harde werk, besloten ze een dubbel cd uit te geven, getiteld “La trayectoria de Luny-Tunes”, met nummers van o.a.: Tego Calderón, Don Omar, Daddy Yankee en Nicky Jam. Het vervolg “The Kings Of The Beats”, is een collectie samengesteld met allerlei ritmes zoals: reggaetón, merengue, bachata en bolero. In Maart 2005 volgde de cd “Mas Flow 2”.

Het grote succes “La gasolina”, van Daddy Yankee is aan hen te danken evenals: “Hay algo en ti”, van Zion & Lenox. Deze zijn niet de enige artiesten, ze werken bijna met iedereen samen. Binnen enkele dagen komt een nummer uit van Jennifer lopez samen met Don Omar, geproduceerd door het duo.

Ze houden zich tegenwoordig bezig met wat gebeurd op internationaal niveau in R&B, hip-hop, pop en balada. Van kok en afwasser, die enkele dollars per uur verdienden, tot duo achter de grote reggaetón.


Francisco Saldana (Luny) en Victor Cabrera (Tunes) zijn al sinds de jaren 90 bezig de beat te verzorgen onder de reggaeton hits.

We gebruiken nooit samples verteld ons Saldana, we willen alles zelf maken. Enkele jaren geleden was reggaeton niet zo muzikaal, we begonnen wat meer melodie en een beat erbij te zetten en dat was de doorbraak.

Saldana en Cabrera leerden elkaar kennen midden jaren 90 in Peabody, Massachusetts, hun ouders waren daar gaan wonen toen ze uit de Dominikaanse Republiek kwamen. Ze leerden Hip-Hop kennen en raakten er door gefascineerd, de reggaeton kenden ze als van hun thuisland. Met al het geld dat ze konden spenderen kochten ze een Casio computeren en niet veel later maakten ze hun eigen muziek.

In 2000 verhuisden ze naar Puerto Rico, ze verkochten hun beats aan de artiesten zoals Tego Calderen en de bal ging aan het rollen.


Teksten / Lyrique

Volgt later


Foto's / Images


Video / Vidéo

Meer info volgt later / Plus d'information suit plus tard


CD & DVD

Luny Tunes- Mas Flow 2

Luny Tunes: Reggaeton Hits CD

Venster sluiten / Fenêtre étroite

  Sonnerie gratuite sur www.jamba.be

© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be