More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 
Don Omar
 

Biography / Biographie

Teksten / Lyrique

Foto's / Images

Video / Vidéo

CD & DVDBiography / Biographie

Don Omar is één van de meest bekende en geliefde Reggaeton artiesten van het moment. Hij is een van de eerste internationale supersterren van de Reggaeton, dankzij zijn vroege werk in 2000 met Luny Tunes en "Reggaeton Latino".

Don Omar, geboren als William Omar Landrón op 10 februari 1978, te Villa Palmeras, Puerto Rico, komt uit een verarmde buurt en begon zijn eerste liederen en gedichten te schrijven toen hij twaalf was. Zijn vroeg muzikaal talent werd gevoed in de kerk, door een toegewijde priester speelde Don in muzikale vieringen. Don was predikant en verlaat de kerk volledig sentimenteel gedisillusionneert, zoals hij beschrijft in zijn nummer "Aunque te Fuiste".

Na zijn vertrek uit de kerk ontdekt hij Reggaeton. Zijn doorbraak kwam in 2002, wanneer Héctor Gr Bambino, lid van duet van Héctor y Tito, zijn werk hoorde en Don de kans gaf voor hem te produceren. Het was in die tijd dat Landrón zijn naam veranderde in Don Omar. Eerst produceerde en schreef hij nummer voor het duo. Hij begon ook samen te werken met andere artiesten zoals; Las 9 Plages en Tito als solo artiest. Hij verdiende genoeg respect en werkte samen met Héctor y Tito als zanger aan het nummer "a la Reconquista". Rond deze periode begon hij ook te werken aan zijn solo carriëre, zijn eerste hit: "Desde que llego" in 2003 maakte hij zijn eerste solo project bij V.I. Music (The Last Don). Hij liet de reggaetonwereld zien dat hij: een sterk schrijver, producer als een rasechte performer is.

Don Omar werkt samen met acts als MVP Grayskull (Te estas calentando); the Godfather (Dejala) and Da'Flex, alsnog andere. Ook al beschuldigt men hem van het promoten van geweld en sex door zijn teksten. hij onderscheidt zich van de andere door zijn gevoeligheid achter zijn realiteit.

Zijn debuut album "The Last Don" is al een icoon in de reggaeton wereld, voor dit album werkte hij samen met Luny Tunes en Eliel, de hit makers van het moment. Don Omar scoorde nog meer hits op het album van Luny Tunes, nl: "Entre Tú y Yo" van het album Mas Flow and "Dale Don Dale" van Trayectoria. Zijn grootste hit kwam uit "The chosen Few" nl: "Reggaeton Latino".

Dit nummer was het perfecte platform naar de Latino trots. De song was zo populair in America dat er al snel een remix kwam, deze meertalige remix is de eerste "crossover" naar andere latino rappers zoals N.O.R.E. en Fat Joe. Dit was pas het 2de reggaeton nummer dat air time kreeg bij MTV in de VS. Door dit succes stond Don Omar ineens tussen de andere groten zoals Daddy Yankee en Tego Calderon.

2005
Don Omar treed op tijdens de 23e Antilliaanse feesten in Hoogstraten op 13 augustus.

Website: http://www.donomar.net/


Teksten / Lyrique

www.lyricsdownload.com


Foto's / Images


Video / Vidéo

Don Omar - Dale don Dale - Video
Don Omar - Pobre Diabla - Video
Don Omar - Live In Honduras (Runtime: 43:51)
Don Omar - Dile
Don Omar, Hector y Zion - Ronca
Don Omar - Reggaeton Latino
Don Omar - Angelito Vuela
Aventura ft Don Omar "Ella Y yo"
Don omar - Salio El Sol
Don Omar - Premios Juventud 2006 - Angelito
Don Omar King of Kings Tour


CD & DVD


The Last Don Live, Uitgebracht 2004 - DVD

Venster sluiten / Fenêtre étroite

010 sonneries


© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be