More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 
Daddy Yankee
 


Biography / Biographie

Teksten / Lyrique

Foto's / Images

Video / Vidéo

CD & DVD


Biography / Biographie

Raymond Ayala is geboren in Villa Kennedy, Santurce, Puerto Rico. Daddy Yankee produceerde zijn eerst nummer samen met DJ Playero, een van de pioneers van de Reggaeton. Zijn publiek viel voor zijn teksten en kroonde Daddy Yankee "The king of improvisation". Door zijn energie creeërde hij een muzikale sensatie zonder taalgrens en culturele verschillen, kortom een muziekgenre voor alle mensen van de wereld.

Zijn artiesten naam komt van de puertoricaanse slang woordenboek, en betekent sterke man. Veel meer over zijn leven kom je normaal niet te weten, wel dat hij getrouwd is en dat hij 3 kinderen heeft en de meeste mensen denken dat hij tegen de 30 is. Zijn broer Norman Ayala helpt Daddy Yankee als manager, psycholoog, bodyguard en zijn bling bling (zijn bekende initialen in goud en diamanten).

Als student in een achterbuurt in San Juan, zong hij tijdens Kerstmis (parrandas) omdat iedereen graag zijn stem hoorde. Zijn vader, een salsa percussionist, stond achter zijn muziek carriere, zijn moeder daarentegen zag meer in een school diploma. Deze verschillen lagen vaak aan de basis van menig huisruzie. Toen hij 16 was en al muziek mixte in de underground reggaeton scene, verkocht hij die cassettes voor 5 dollar.

Na meer dan 15 jaar in de latin muziek wereld, heeft Daddy Yankee zijn plaats in de reggaeton meer dan verdiend als een van de meest gerespecteerde en meest invloedrijke reggaeton artiest.

Daddy Yankee zijn zorgvuldig samengestelde teksten zorgen ervoor dat hij zijn publiek zijn teksten voelt. Van Love-songs tot alle daagse dingen, zijn teksten blijven bijzonder en sommige zijn nu reeds echte klassiekers.

Door de steun van zijn fans en wil om zijn visie uit te dragen ook naar de jonge artiesten is Daddy Yankee een succesvolle producer en stichter/eigenaar van “Los Cangris, Inc.” en “El Cartel Records”. Door zijn visie en inzicht is hij gaan samenwerken met andere artiesten zoals NAS (brachten samen "The Prophecy" uit) en een singel met mixer DJ Tony Touch voor zijn "The Peace Maker" album. Daddy werd uitgenodigd voor een optreden in de videoclip van Terror Squad "100% Percent" en zijn nummer werd ook een soundtrack van "One Tough Cop".

Zonder twijfel erkent zijn platen verkoop het belang van Latin Music. Al zijn albums “El Cartel de Yankee,” “El Cartel de Yankee II,” “El Cangri.com” en “Los Home-Runes,” zijn met platinum onderscheiden. In 2002 was “El Cangri.com” het meest verkochte album in Puerto Rico, één van de grootste Latin Music markten tere wereld.

2003

In 2003 beleeft hij zijn grootste moment in zijn carierre. Kort nadat het album "Los Home-Runes" een gigantische verkoop kende, beleefde hij zijn droom. voor ongeveer 12.000 fans optreden in het historische Roberto Clement Coliseum in Puerto Rico. De fans gingen uit hun bol en Daddy liet zien wat hij in huis had. Deze show "Ahora Le Toca Al Cagri" is een van dé historische momenten in het reggaeton wereldje.

Daddy, salsa freak, had de kans om met de legendarische Domingo Quiñones en Andy Montañez op te treden. Het album "Los Home-Runes" brak ondertussen alle records.


2004

In July van 2004 kwam het album Barrio Fino uit. Als salsa liefhebber van huize uit, greep hij de kans om samen te werken met salsa legend Andy Montañez voor het nummer "Melao". Het is zijn meest complete werk to nu en een album dat het genre van reggaeton bij het grote publiek bekend kan maken.

Daddy Yankee’s “Barrio Fino” album werd voorgesteld met een tour in de caraïben, latijns Amerika en in the VS.
In Colombia trad hij op voor 60.000 gillende fans.


2005

Op 24 february 2005, Daddy Yankee trad hij live op tijdens "Lo Nuestro Awards" in Het American Airlines Auditorium in Miami. zijn album werd verkozen als album va het jaar in het urban muziek genre. Millioenen mensen zagen Daddy Yankee optreden met "Gasolina" in deze live show.

In maart, Daddy Yankee had het genoegen de opening te verzorgen van Usher's Live Showtime Concert. Zijn optreden had zo'n inpact dat hij ook hier tijdens de live uitzending mocht mee performen.

Zijn hit "Gasolina" heeft ondertussen de rest van wereld bereikt en veroverd stilaan over de charts.

In de zomer zal hij de film "Straight from the barrio" opnemen op locaties in Puerto Rico en New York. Het verhaal gaat over een kerel, (Eddie Dinero) gespeeld door Daddy Yankee, die ontdekt dat hij talent heeft en gaat deze gebruiken om er beter van te worden. In de film spelen ook andere reggaeton artiesten zoals TNT, Glory, Maestro en Rey Pirin.

op 28 april 2005 kreeg hij de onderscheiding van Billboard Latin als beste Reggaeton Album van het jaar. Daddy Yankee gaf er een optreden en zette heel de zaal in vuur en flam met en medley van "Gasolina" en "Lo Que pasó pasó". Tijdens het optreden van "Gasolina" kwam P. Diddy op het podium en zorgde voor een apotheose, “Dame más gasolina” riep P. Diddy in het spaans, het publiek ging helemaal uit de bol voor dit historisch moment.

29 augustus, 30 seconden roem tijdens MTV Video Music awards, samen met Don Omar en Tego Calderon.


Teksten / Lyrique

Daddy Yankee - Barrio Fino


www.lyricsdownload.com


Foto's / Images


Video / Vidéo

Daddy Yankee - Corazones - Video
Daddy Yankee - Gasolina - Video
Daddy Yankee - La Conspiracion - Video
Daddy Yankee - Lo que Paso Paso - Video
Daddy Yankee - Salud y Vida
Daddy Yankee - Rompe deo
Daddy Yankee - Machucando


CD & DVD

Daddy Yankee - Bario Fino en directo - 2005

Daddy Yankee - Ahora Le Toca Al Cangri! Live - 2005

Daddy Yankee - Bario Fino - 2004

Daddy Yankee - Los Homerun-es - 2003

Venster sluiten / Fenêtre étroite

010 sonneries


© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be