-:: www.Reggaeton.be ::- CD-bespreking: Los Rompediscotekas

More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 
CD-bespreking: Los Rompediscotekas
 

 

De hype rond Los Rompediscotekas startte al maanden geleden: dit album zou de eerste belangrijke samenwerking worden tussen Puertoricaanse reggaeton-MC's en populaire Amerikaanse rappers. De deal tussen producers Hector El Father en Jay-Z, en zelfs een collaboratie van de Def Jam-baas op de eerste single (Here We Go Yo), deed de geruchten rond het album alleen maar oplaaien.
Maar één blik op de tracklist is voldoende om te beseffen dat Los Rompediscotekas niet de 'belangrijke samenwerking' is zoals aangekondingd. Buiten Jay-Z doen maar twee andere East Coast rappers mee (Fat Joe and Memphis Bleek), en beide tracks zijn behoorlijk zwak.

Maar de hele hype terzijde gelaten, Los Rompediscotekas is een heerlijk over-the-top reggaeton album, waarop Hector El Father bevestigt dat hij de onmiskenbare koning is van de teksten met dubbele bodem, de quasi-pornografische videos (voorbeeld: Dale Castigo) en de vettige beats die reggaeton groot maakten.

Als je ergens in Noord- of Zuid-Amerika woont, zal het niet nodig zijn om het album te kopen: je zal deze tracks de komende vijf jaar continu horen, en je zal meezingen met bedenkelijke lyrics als deze, vol dubbele bodems en sexuele connotaties:

"Vamos, chiquilla, no se suelten de las manecillas
Cya, y con tu amiga hagamos una tortilla [...]
Mami, vas a doblar las rodillas
Cya, voy a secarte la gargantilla"

Het enige 'deftige' liedje op het album is van Wisin y Yandel (bekend van hun liedje met R Kelly, Burn It Up). El Telefono is misschien niet echt origineel (telefoon-bliepjes zijn zo ongeveer het meest gesamplede geluid ooit, en het refrein is plagiaat (link in het Spaans)) maar het is een melodietje dat zich in je hersens nestelt, en de beat is heerlijk dansbaar.

'El Telefono' en vele anderen op mp3? Check La Onda Tropical! Momenteel vallen deze reggaeton-songs te beluisteren:
Wisin y Yandel ft. Hector 'El Father' - El Telefono luisteren lyrics
"ejo ft. Tego Calder-n - No Quiere Novio luisteren
Don Omar - Sali- El Sol luisteren lyrics
Paulo FG ft. Roldan - Te BotZ luisteren video
Eddy-K ft. Haila - Entrale luisteren video

Venster sluiten / Fenêtre étroite

  Sonnerie gratuite sur www.jamba.be

© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be