-:: www.Reggaeton.be ::- Antilliaanse feesten 2006

More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 
Antilliaanse feesten 2006
 

 

 

PROGRAMMA

Aptijt - Willie Colon - Magic System - T-Vice - Los Corraleros - Orishas - Issac Delgado -
Triple Kay - Youth X-treme - DJ Chen - Paulo FG - Amarfis ysu Banda de Atakke -
Jerry Rivera - BMW - Magia Caribeña - Krezi Mizik - La 33 - Bambu-Station - Immo - JF Ifonge


APTIJT - kaseko; Paramaribo / Suriname
hun vorige passage in Hoogstraten in 2003 ligt nog vers in het geheugen, dankzij de regenwoud-versie van de kamasutra die toen op het podium werd tentoon gespreid: pure, ongepolijste kaseko uit Paramaribo om het festival te openen!


WILLIE COLON - salsa / New York
Levende salsa-legende Willie Colon (°1950) is een Puertoricaans-Amerikaans trombonespeler, zanger en producer . Hij is erg invloedrijk geweest in de popularisering van de New York salsa-sound die in de jaren '70 de interesse voor Latijns-Amerikaanse muziek in de Verenigde Staten opwekte. Sinds zijn LP-debut op zijn 17de maakt hij ieder jaar een plaat met ster-zanger Hector Lavoe, die in '77ten onder ging aan de roem en een overdosis. Willie Colon werkte nog samen met Ruben Blades en Celia Cruz, en bracht veel opnames uit bij het Fania Records label van producer Jerry Masucci.
www.williecolon.com
Opnames:www.descarga.com


MAGIC SYSTEM - zouglou, Abidjan/Côte d'Ivoir
Supergroep met Afrikaanse megahits "Premier Gaou" en "Bouger Bouger" !! De groep werd opgericht in Abidjan, hoofdstad van Ivoorkust in 1996: de grote dijkbreuk kwam in '98 met de CD en hitsingle "1er Gaou". De teksten op de cd spreken over de rauwe sociale situatie in de suburbs van Abidjan, kenmerkend voor zovele Afrikaanse landen. Magic System is gebouwd rond de samenzang van 4 zangers, met de warme stem van lead vocal Asalfo, en het zouglou-ritme, zo kenmerkend voor de Côte d'Ivoire. "1er Gaou" begon aan een trage veroveringstocht van heel Afrika, en daarna Parijs en Europa. De groep treedt op in de Parijse Olympia en Zénith. "1er Gaou" is de eerste echte pan-Afrikaanse hit sinds Mory Kante's "Yeke Yeke". "1er Gaou" werd zelfs een cultsucces door de techno remix door Bob Sinclar. De groep zet zijn succes verder met de cd "Cessa Kie' la Vérité'" uit 2005 met de onweerstaanbare hit "Bouger Bouger", regelmatig te horen in de betere discotheken van deze wereld, van Ibiza tot in Hasselt!!
www.magicsystem
Zouglou: www.zouglou
Bouger Bouger: www.bougerbouger


T-VICE - compas / Haiti
mega-groep uit Haiti/Miami, eindelijk in Hoogstraten, de compas-groep die samen met Carimi wedijvert om de titel van populairste Haitiaanse band van de 21ste eeuw; zanger/gitarist Roberto Martino en zijn broer Reynaldo op keyboards vormen de kern van de groep.
www.t-vice.com
Robert Martino: www.heritagekonpa


LOS CORRALEROS DE MAJAGUAL - cumbia, Barranquilla/Colombia
legendarische cumbia-groep uit Barranquilla, Colombia, ontstaan begin jaren '70 met bekendheden als Alfredo Gutierrez, Fruko en Lisandro Meza. De groep staat nu onder de leiding van 3 zonen van accordeon-peetvader Alfredo Gutierrez. De accordeons van Dino en Walfredo Gutierrez bepalen de sound van de groep.


ORISHAS - hip hop cubano, Cuba
Met hun eerste cd "A lo Cubano" uit '99 brak de groep door in Europa. Roldan, Ruzzo en Yotuel werden de boegbeelden van de Spaanstalige hip hop! "Emigrante" (2002) en "El Kilo" (2005" volgen, de groep tourt de hele wereld!
www.orishasthebest.com


ISSAC DELGADO - salsa, Cuba
Cuba's populairste zanger van het moment, met groot salsa-orkest. Issac begon zijn zangcarrière bij Pacho Alonso en later bij NG La Banda. Sinds '91 heeft hij zijn eigen orkest; zijn laatste en tiende CD "Prohibido" kwam vorig jaar uit bij Lusafrica.
www.issacenvivo.com


TRIPLE KAY - bouyon soca, Dominica
topband uit Dominica, "nature island of the Caribbean", met opzwepende mix van frans-creoolse cadence en engelstalige bouyon-soca.
Dominica: www.dominica.dm


YOUTH X-TREME - soca / Aruba
De band verrast met twee cd's, vol boeiende en dansbare soca, met zouk-invloeden uit StMaarten en Dominica.


DJ CHEN - reggaeton, B
Chen is Mr Reggaeton onder de DJ's der lage landen; hij geeft er een hip-hop-lap op met de hulp van lieftallig benenwerk.!! Mr. Reggaeton: www.reggaeton.be


PAULO FG - timba salsa / Cuba
Estrella de timba! Paolo is de gentleman onder de Cubaanse zangers, met onmetelijk charisma op het podium, dat bewees hij bij zijn eerdere passage in Hoogstraten in 2002.
www.paulofg.com


AMARFIS y su BANDA DE ATAKKE - merengue, NY/Dom. Rep.
onvervalste Dominicaanse bomba-merengue van brein en zanger/componist Amarfis Aquino; New York is their home, en inspiratiebron voor hun "merengue de calle". "On My Own" is zijn 5de en laatste CD met o.a. de hit "Lamento Boliviano".
www.labandadeatakke.com


JERRY RIVERA - salsa, Puerto Rico
Hij is lang niet meer de "Cara de Niño", die ons aanstaart van op zijn derde succes-CD uit '93, maar een gevierd artiest in heel Latijns Amerika. "Ay Mi Vida" is de meest recente en 17de cd van deze Puertoricaanse salsa-ster.
www.JerryRivera


BMW - soca / Aruba
Brothers Making Wisdom uit de A van de Nederlands ABC-eilanden: één brok heftige soca-energie!!


MAGIA CARIBEÑA - salsa / Caracas / Venezuela
Eindelijk deze spectaculaire jonge salsa-formatie in Hoogstraten, na een persoonlijke tussenkomst van president Chavez, en zijn minister van Cultuur. Viva la Republica Bolivariana de Venezuela ! Magia Caribeña staat onder leiding van Federico Betancourt, en "produces music that's hard at times and others a little less than hard", en is een wervelwind op het podium. Wordt dit de verrassing van het festival??


KREZI MIZIK - feat. Mika Benjamin - compas / Haiti
Zanger Mika Benjamin scoorde een enorme hit in Haiti met zijn song "Ou Pati" uit zijn debuut cd in 2000. Tweede steunpilaar in de groep is David Dupoux op toetsen. Krezi Mizik werd opgericht in 2005, hun 2de CD komt uit in juni. Hun handelsmerk is de compas in zijn jonge versie à la Carimi.
www.kompa.tv/media/krezilive2.html


LA 33 - salsa, Colombia
De jonge kerels van La 33 uit Colombiaanse hoofdstad Bogota namen in 2004 hun opgemerkte titelloze debuut-cd op, met de hits "Anny's Boogaloo" en "La Pantera Mambo". La 33 komt nu voor het eerst naar Europa."
www.la-33.com
Anny's Boogaloo: www.annyboogaloo


BAMBU-STATION - roots reggae / Virgin Islands
Voor het eerst in de festivalgeschiedenis betreden we het zuivere pad van Jah en Rastafari! Zes muzikanten uit de Maagden-eilanden vormen Bambu Station en brengen ons in de juiste sfeer.: www.mtneborecords.com


IMMO - reggaeton/Curaçao
Immorales was hun eerdere naam; een kwartet rappers , een dj, gewaagde teksten en een zware reggaeton-beat, ziehier het handelsmerk van Immo !


J-F IFONGE - soukous/Congo
Dit wordt zweten: soukous en ndombolo uit de Matonge, met zanger J-F en gitarist JP Kilosho; prachtige CD "Démolition".


CAMPING PROGRAMMA

Donderdag 10 augustus 21u:
We openen op donderdag naar goede gewoonte met PEGASAYA die dit jaar zijn optreden in het teken stelt van gastzanger Reinier Lijfrock, de 2006 tumba-koning van Curaçao. Hij was ooit zanger van Pegasaya en maakt nu deel uit van de succesvolle groep No Game.

Vrijdag 11 augustus 15u:
PRIVA, grote Caribische band onder leiding van trompettist Rodney Juliana: 4 blazers, 3 percussionisten, 3 zangers, piano en bas. Een klassieke opstelling voor een prima festivalopwarmer!
Op onze festivalflyer staat nog de groep Los Compadres vermeld,die worden dus vervangen door Priva.
guest DJ is Mike, aka Michael Mitchel, Trinidadian uit Leicester, UK.

Zaterdag 12 augustus 15u:
DOBLE IMPACTO in het breed, uitgebreide bezetting van deze geweldige latin band onder leiding van Javier Vazques.
Guest DJ van dienst is DJ Ivan, die zich in een triootje laat bijstaan door DJ Zoontje en DJ Eli.


Practische Info:

Datum en uren
24e editie (steeds 2de weekend van augustus) op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus 2006
deuren: 19.00 uur
live muziek vanaf 20u tot 05u. 11 groepen per avond
En voor de 'salseros': EL PALACIO DE LA SALSA !!!
met een DJ-programma tussen 19.30 en 02.30

PRIJZEN
-DAGKAART: voorverkoop 30 EUR - kassa: 35 EUR
-WEEKENDKAART: voorverkoop 48 EUR - kassa: 55 EUR

VOORVERKOOP
BESTEL UW KAARTEN VIA E-MAIL:

Eenvoudig: bestelling versturen, betaling per bank, na ontvangst betaling worden de tickets opgestuurd.
In België via de KBC Ticket Shop 078/15 51 51 (bestellen en de dag nadien afhalen in het KBC-kantoor naar keuze, € 1,50/ticket reservatiekosten) of via www.kbc.be/ticketshop


- In België verder via alle Fnac-vestigingen (ook Frankrijk), Fnac via winkels € 1,50 reservatiekosten/ticket, Fnac via Call Center (tel. 0900 00600) € 1,50 reservatiekosten/ticket

- in België ook nog:
Bam Bam Music Store, Antwerpen 03 288 10 77 - Ceedee Service Turnhout 014/439950 - 'Bar Internazional' Herentals 0475 63 02 45 - Café De Gelmel, Hoogstraten, +32 3 314 83 11

- Nederland: via Ticket Service Nederland 0900 300 1250 = alle grote postkantoren, GWK kantoren en bekende voorverkoopadressen zoals Fame Amsterdam, Pico Amsterdam ZO, JB prod Amsterdam, Most Wanted Amsterdam, Xango Utrecht, Salsa Palmera Den Haag.

HET FESTIVALTERREIN
- Festivaldorp in de "Blauwbossen" in Hoogstraten in grote tenten en openlucht
- Neem uitrit nr 2 "Hoogstraten" van de snelweg E19 Antwerpen-Breda - Zie WEGENPLAN
- Vanuit Nederland: via uitrit 1- de eerste uitrit voorbij de grens - van de snelweg E19 Breda-Antwerpen (het festivalterrein ligt slechts 15 km ten zuiden van Breda)
- Volg de bewegwijzering naar het terrein
- Regelmatige pendelbus verbinding tussen het Hoogstraatse stadhuis en het festivalterrein
- Openbaar vervoer vanuit Antwerpen: neem lijnbus nr 60 naar Hoogstraten van op de "Rooseveltplaats"
- Parkeren: gratis en in de onmiddellijke nabijheid van het terrein


EXTRA: Op zondagmorgen 14/8 om 06.00 u extra lijndienst naar Antwerpen, vertrek aan de kerk in Hoogstraten

WEEKEND EN DAG ARRANGEMENTEN
VANUIT AMSTERDAM met Latin Dance Promo
VARIA
- infostand, cd-shop, vestiaire, telefoon, bank (afhalen geld met bankkaart, ook NL), exotische markt aan de ingang
- biertent, wereldvermaarde cocktailtent, champagnebar met ook alcoholvrije cocktails
"CHAMPAGNEBAR, the one and only original, since 1995; Cubaanse Puros..."
- zeer uitgebreid aanbod van exotische snacks
- veiligheidsteam voert controles uit aan de ingang: laat uw audio- en videomateriaal thuis, alsook voedsel en drank
- geen voorzieningen voor kinderen, neem een oppas thuis en vlieg er nog eens in!
- Radio 1 maakt opnames van de concerten, waarvan later fragmenten worden uitgezonden in het programma "Tropical"


CAMPING

Openingsuren - prijs
De CAMPING is geopend: van donderdag 10/8 om 16u00 tot zondag 13/8 om 18u00.
Toegang tot de camping € 10 per persoon (auto/caravan inbegrepen)

Voorzieningen
- Cateringtent met uitgebreid ontbijtaanbod

Openingsuren catering:
- op donderdag 10/8: van 16u00 tot 24u00
- op vrijdag 11/8: van 08u tot 23u00
- op zaterdag 12/8: van 08u00 tot 23u00
- op zondag 13/8: van 08u tot 15u00.

- Sanitair (toiletten en cross-urinoirs)

- Douches 2 € p.p.(warm water)
Openingsuren douchetent:
- op donderdag 10/8: van 18u00 tot 22u00
- op vrijdag 11/8: van 08u00 tot 22u00
- op zaterdag 12/8: van 08u00 tot 22u00
- op zondag 13/8: van 08u00 tot 13u00

- De camping is gelegen bij een grote zandwinningsvijver, op de terreinen van DESTA Steenfabriek; zwemmen op eigen risico

- GEEN HONDEN EN ANDERE LUIDRUCHTIGE GENERATOREN OF UITGEBREIDE SOUNDSYSTEMS TOEGELATEN...!!!

 

Venster sluiten / Fenêtre étroite

  Sonnerie gratuite sur www.jamba.be

© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be