-:: www.Reggaeton.be ::- Nieuwe generatie reggaeton artiesten beantwoorden de schreeuw naar nieuw materiaal

More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 
Nieuwe generatie reggaeton artiesten
beantwoorden de schreeuw naar nieuw materiaal
 

 

Minder dan een jaar geleden, Rakim & Ken-Y vochten voor een plaatsje op de “El Draft” verzamelaar met nieuwe reggaeton artiesten. Vandaag is hun debuut album "Masterpiece: Nuestra Obra Maestra" (Pina/Universal Music Latino), een hit. Meer dan 100.000 exemplaren zijn er reeds van verkocht, na 2 maanden.


Ondanks het scepticisme dat reggaeton enkel een afkooksel van Daddy Yankee of Don Omar kan zijn, slagen Rakim & Ken-Y erin om samen met 4 andere reggaeton artiesten in de Billboard Top Latin Album chart te verschijnen in de laatste 6 maanden.


Ze verkopen nog niet de hoeveelheden van Daddy of Don, maar ze halen toch aardige aantallen, maar ze tonen toch aan dat het genre makkelijk verkoop en goed in de markt ligt.


Lorenze Braun van Sony BMG Urban division verduidelijkt even: Het is een vrij natuurlijk proces. Eerst zie je een enorme explosie, dan is er een stagnatie met een gevoel van hoe moet het nu verder, en daarna komt er nieuw talent. De grote labels zijn ook al goed vertegenwoordigt in het genre. Veel van de “reggaeton labels” zijn gekoppeld aan grote labels.
Vorig jaar bijvoorbeeld, Universal Music Group, startte Machete Music.

Hun grootste verdienste is Wisin y Yandel. Ze maakten begin dit jaar geschiedenis door met 4 nummers tegelijk in de top 10 van de Billboard Hot Latin song charts te staan. Zoiets maakt natuurlijk het verschil. Ook Alexis y Fido die bij Sony BMG op 4 december hun album “Los Pitbulls” op de markt brachten, profiteren ervan. Mensen leren deze artiesten nu ook kennen via de grotere platen maatschappijen.


Tito “El Bambino” zit bij EMI, zij hadden nog geen reggaeton label en hadden ook een ander idee en concept. Zij hebben meer pop en r&b artiesten. Meer en meer artiesten zullen de cross-over maken naar de “pop” omdat de artiesten veel optreden en ze zo in de belangstelling komen bij het grote publiek.


Reuters/Billboard
Tekst van Leila Cobo, Reuters

 

 

Venster sluiten / Fenêtre étroite

  Sonnerie gratuite sur www.jamba.be

© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be