-:: www.Reggaeton.be ::- Calle Ciega Combineert Reggaeton met romantiek

More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 
Calle Ciega Combineert Reggaeton met romantiek
 

 

De uitvoerders van “Tú Y Yo” maken furore op de radio.

CALLE CIEGA COMBINEERT REGGAETON MET ROMANTIEK
Boven op een internationale toer, gaat het Venezolaanse vijftal ook een miniserie op TV maken.

Op het eerste gezicht zien “El Chino”, Kent, Nacho, Luifer en Emilio er uit als gewone jongeren uit Caracas. Groot, blond of bruin, naar de mode gekleed. Een jaar geleden echter, verdwenen hun aangezichten en stemmen uit de anonimiteit, en vandaag zijn ze zeer bekend bij het Venezolaanse publiek, vooral dan bij de vrouwelijke aanhangers, die zonder ophouden “Mi Cachorrita” en “Te Extraña Mi Cama” meezingen.

Ze deelden al het podium met grootheden als Ricardo Montaner en David Bisbal, en op dit ogenblijk zijn ze één van de meest gespeelde bands op de radio, met het themalied “Tú Y Yo” van de soap “Los Querendones”, romantische reggaeton, zonder dubbelzinnige woordspelingen, met als onderwerp: onmogelijke liefdes. Niettegenstaande zijn hun liedjes verkrijgbaar als ringtones voor mobiele telefoons en mp3’s voor draagbare spelers. Ze doen vijf concerten per week, sinds vorige week donderdag hebben ze gespeeld in Caracas, Acarigua, Valencia, Puerto La Cruz, Margarita en Higuerote. Ze lanceerden hun eigen kalender en zijn klaar voor de internationale verovering.

El Chino, herkenbaar aan de staartjes in zijn haar en zijn uitstraling, praat over wat velen als een fenomeen in de muziekwereld beschouwen, want Calle Ciega staat al tien weken in de top 3 van Record Report.

Heeft het themalied van de soap jullie populariteit vergroot?
Al zes maanden reizen we door Venezuela, en we doen vijf concerten per week, en steeds weer voelen we wat het publiek wil. Het is niets nieuws, maar we merken wel dat ze fanatieker worden bij het thema “Tú Y Yo” van “Los Querendones”, geschreven door Nacho. Het nummer betekende wel een evolutie voor de groep, en het toont aan dat we niet enkel rappers zijn, maar ook zangers die een type muziek kunnen brengen, waar zowel jongeren als ouderen naar kunnen luisteren.

Wat zoeken jullie?
Muziek maken opdat de mensen naar ons luisteren, belangrijk is dat het hun hart raakt

Maar jullie hebben het publiek al iets meer gegeven dan muziek…
De eenvoud en nederigheid die ons karakteriseert moet de aantrekkingskracht zijn voor hun waardering. We zijn gewone jongens, muziek maken is ons werk, maar we genieten er wel van.

Hoe veel fanclubs bestaan er al?
De reactie van de fans is al zeer verrassend geweest. Op dit ogenblik bevind ik me in een winkel in Margarita, en er zijn vele meisjes toegestroomd. We hebben vele fanclubs, ongeveer 5000 meisjes. Het geeft je voldoening en het is de beloning voor ons werk. Bovendien volgen er ook vele jongens de groep. Ze identificeren zich met het type muziek, ze weten dat we romantisch zijn, maar ook dat we graag gekke dingen op het podium doen.

Voelen jullie je beroemd?
Ik vat het allemaal kalm op, evenals de andere bandleden. Beroemdheid is iets dat vandaag komt, maar morgen weer verdwenen is. Je moet jezelf blijven, de hulp van de familie is het allerbelangrijkste om met je twee voeten op de grond te blijven.

Maar, alhoewel jullie gewoon proberen te blijven, zijn er toch plaatsen waar jullie niet kunnen komen omwille van de euforie die jullie veroorzaken…
Jazeker, soms kan je op bepaalde plaatsen niet komen, of je moet met security gaan, niet omdat je je beter voelt dan de anderen, maar om de veiligheid van de fans en van jezelf te verzekeren. Soms zijn er honderd mensen, en alle honderd willen ze iets van je, ze willen iets van je lijf rukken, of trekken aan je haren, daarom moet je steeds voorzichtig zijn. Je voelt het wanneer de mensen naar je kijken, wanneer men je herkent, maar toch moet je dezelfde blijven ten opzichte van je vrienden en de mensen die van je houden.

Beschouwen jullie jezelf als een onderdeel van een fenomeen?
We gebruiken niet graag het woord fenomeen. We zijn een groep die mythes breekt, die interessante dingen doet, en het is niet de muziekstijl van tijdens de oprichting van de band. Het originele Calle Ciega van vroeger maakte merengue hip hop, wij willen ons meer differentiëren door andere muziek te maken, zoals reggaeton. We concurreren op internationaal niveau met grote artiesten als Wisin Y Yandel, Don Omar en Daddy Yankee.

Hoe definiëren jullie je stijl?
We zochten een stijl, en we vonden die, het is ongewone, romantische reggaeton. We maken interessante muziek.

Kalenders, ringtones, mp3,… Wat volgt er nog?
Er moet nog veel volgen, je moet vele etappes volbrengen. Het internationale gedeelte is belangrijk, de verwezenlijking komt er aan, we zijn in volle evolutie. We kunnen nooit zeggen: “nu zijn we er”. We zullen ons steeds moeten blijven waarmaken.

Gaan jullie concerten buiten Venezuela geven?
We zijn al in Peru, Colombia, Ecuador en de Verenigde Staten geweest, en we gaan daar terug naar toe met een promotietoer, vooral nu met het succes van de single “Tú Y Yo”. We hebben zonet een contract getekend bij EMI Televisa, die ons in het buitenland gaan representeren, en er komen nog veel meer dingen. We hebben het eerste deel al opgenomen van een jeugdreeks, en binnenkort komt er een speciale editie van onze CD uit, met vijf nieuwe thema’s en een DVD met beelden van onze shows.


Vrij vertaald: Patrick Hens
BLANCA SANTOS
EL UNIVERSAL (15/04/2006)

Venster sluiten / Fenêtre étroite

  Sonnerie gratuite sur www.jamba.be

© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be