-:: www.Reggaeton.be ::- NRC Handelsblad reggaeton artikel en een terechte rechtzetting!

More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 
NRC Handelsblad reggaeton artikel en een terechte rechtzetting!
 

 

Geachte redactie,

Geweldig het artikel “Oefen alvast de heupen: Reggaeton-muziek komt eraan” van Miriam Sluis met een groot stuk over de groep Immorales.
Ik vraag me alleen af waar ze haar research heeft gedaan?
Immorales is namelijk geen reggaeton groep. De bijgevoegde muziek sample op de NRC website is dan ook geen reggaeton nummer.

Als oprichter van www.reggaeton-music.nl, als organisator van de allereerste reggaeton feesten in Nederland en als boeker van reggaeton artiesten zou ik dat toch moeten weten. Hoop ik dan maar.

Waarom stond Immorales dan toch op het allereerste Nederlandse reggaeton feest op 25 maart 2005 in de Melkweg? Omdat er destijds simpelweg geen reggaeton groepen in Nederland waren en omdat Immorales met hun Bubbeling uit Curaçao redelijk in de buurt kwamen. Reggaeton heeft veel te maken met “het schudden van de billen”, net zoals de Antilliaanse/Surinaamse Bubbling. En Immorales had ook het licht gezien: ze maakten een reggaeton remix van een track van Brainpower, en toen sindsdien de ontwetenden gingen denken dat zij een reggaeton groep waren, spraken zij het niet tegen. Dat heet namelijk: commercie.

Ik neem het hen niet kwalijk, het is een hele leuke groep, mijn support hebben ze. En in hun optreden doen ze ook wel eens een reggaeton nummer. Ik zou er ook niet al te veel woorden aan vuil maken. Het woord reggaeton nemen zij dan ook bijna niet in hun mond in het artikel.

Maar van een journaliste verwacht ik wel wat anders. Op onze site die heel simpel te vinden is na het intikken van het woordje “reggaeton” op google, staat bijna alle informatie over reggaeton in Nederland. Met echte reggaeton groepen zoals Ghetto Flow en Los Fantasmas. Of Reggaeton DJ’s zoals DJ Barrio.
Als er meer informatie gevonden moet worden, kan via deze website simpelweg contact opgenomen worden. RTL Boulevard, The Box, De Volkskrant en vele anderen gingen u voor.
Of voor mijn part haalt u de informatie ergens anders vandaan, maar zorg wel dat het de juiste is.

Iedereen die nu dit artikel leest denkt dat een feest met Antilliaans publiek en Bubbling muziek, Reggaeton is.
En dat is niet zo: Reggaeton is gebaseerd op de beat “Dem Bow” van de artiest “Shabba Ranks”. Salsa heeft daar weinig mee te maken. Met deze beat is Reggaeton een opzich zelfstaande stijl. Spaanse Hiphop is dan ook weer wat anders, die wordt in Zuid Amerika apart aangeduid met “Hiphop Latino”.

Maar goed, het is al te laat.
Ik zou het wel fijn vinden als u Miriam laat weten, dat ze gezakt is voor haar haar onderzoek.

Met vriendelijke groet,


Tineke Timmerman

 


Beste NRC,

Via via kreeg ik vannacht het artikel over Reggaeton-muziek van Miriam Sluis te lezen (De nieuwe hype).
Dat NRC-muziekkenners Vollaard en Carvalho geen idee hebben van wat er leeft in de popmuziek is mij helaas bekend. Maar dat is nog geen reden om de dochter van de hoofdredacteur (want zoiets moet het zijn geweest) haar vakantie-verslag te laten publiceren alsof het nieuws betreft. Het ontbrak er nog maar net aan dat ze haar seksuele ervaringen met Antillianen niet beschreef. Als ik de komende weken een artikel lees in het NRC over biologie, geometrie of politiek (daar weet ik allemaal niet heel veel van), ga ik er uit recente ervaring vanuit dat dat ook Pinkeltje-verhalen zijn.

Een reactie op deze mail verwacht ik niet echt (stel je voor dat het NRC nog een keer iets over Reggaeton moet schrijven), een ontvangstbevestiging zou attent zijn,

groet,

john van luijn
(melkweg-amsterdam)

Venster sluiten / Fenêtre étroite

  Sonnerie gratuite sur www.jamba.be

© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be