-:: www.Reggaeton.be ::- Druk bezette reggaeton artiesten bieden soms nieuwe, soms oude nummers

More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 
Druk bezette reggaeton artiesten bieden soms nieuwe,
soms oude nummers (08-02-2006)
 

 

In de voorbije 18 maand, is reggaeton zo populair geworden en zo groot qua omvang geworden dat de sterartiesten moeite hadden om aan de vraag te kunnen voldoen.
Nieuwe uitgaven door Daddy Yankee, Ivy Queen en Don Omar konden als overbrugging omschreven worden – doch staan ze allemaal in de hitlijst. De reggaeton sterren hebben allemaal aan de steeds stijgende vraag willen voldoen en hebben niet eens de tijd om nieuwe albums te maken.

Dus blijven ze hun fans maar bekogelen met hun huidige hits, remixen, live versies en wat nieuwe deuntjes. Zo’n geïmproviseerde uitgaven zijn niet onverwacht, zei DJ Papote, een lokale salsa en reggaeton concert promotor.
“Het is helemaal geen verrassing, maar eigenlijk wel een slim idee,” zei hij. “Ik hoorde net dat Daddy Yankee al aan een nieuw duet bezig is met Snoop Dogg. Alle reggaeton artiesten zoeken naar nieuwe wegen om over te steken, naar hun beloofde land.”

Reggaeton heeft er zelfs voor gezorgd dat platenlabels Latin divisies maakten, zoals sommige radioposten (San Antonio heeft La Kalle), een Grammy categorie en een Billboard hitlijst.
In deze snelgroeiende categorie, is Daddy Yankee reggaetonero nummer 1.

Zijn “Barrio Fino en Directo” (El Cartel/Interscope, ***), zijn eigenlijk allemaal live versies van hits die Daddy Yankee naar de top brachten – "Lo Que Paso, Paso" and, of course, "Gasolina," reggaeton’s "Macarena". Daddy Yankee’s combinatie van dance rythmes en vloeiende taal droeg enkel maar bij tot zijn succes. De CD telde 16 nummers, terwijl de DVD, andere live nummers, foto’s en “behind the scène” materiaal had. Met daarin ook “Gangsta Zone”, een duet met Snoop Dogg, en de nieuwe single “Rompe”, die ook de nummer 1 op de hitlijsten werd.

 

Don Omar, lanceerde onlangs, “Da Hitman Presents Reggaeton Latino”. Ook deze cd bevat veel nummers die al verschenen zijn. Voor diegenen die al alle originele nummers hadden, waren deze “nieuwe” nummers gemixt of in duet gezongen met artiesten zoals Tego Calderon, Hector El Father, Mr. Vegas en Zion.

De CD bevat eveneens het superberoemde “Reggaeton Latino”, het betoverende “Dile”, het droevige “Pobre Diabla” en het Hip-Hop gekleurde “Dale Don Dale.” Het album bevat eveneens Spaanse en Engelse collaboraties en remixen met onder andere Jennifer Lopez, Fat Joe en N.O.R.E.

 

 

Als leading lady in de reggaeton, is Ivy Queen ook gaan promoten, opnemen en toeren op een baanbrekend niveau. Zoals Hip-Hop, gaan de reggaeton liedjes meestal over het straatleven, de ghetto’s en juwelen. Maar Ivy Queen werd bekend door haar giftige angel tegen mannen.
“Flashback” (Univision, ***) is een compilatie van nieuw materiaal en hitnummers zoals “Quiero Bailar”, dit nummer gaat over een man die denkt dat na hij met haar gedanst heeft, met haar naar bed zal mogen gaan.
De nieuwe single, “Cuentale”, staat ook al een paar weken op nummer één. “Flashback” bevat ook de reggaeton versie van Selenas “Si Una Vez”.

 

De grote reggaeton speler dat niet in deze lijst voorkomt is Tego Calderon, die deze zomer voor een nieuwe platenfirma tekende, Atlantic Records. Zijn debuut bij het label is verwacht voor maart, de naam staat alvast bekend, “The Underdog”.

Bron: San Antonio Express-News

 

 

Venster sluiten / Fenêtre étroite

  Sonnerie gratuite sur www.jamba.be

© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be