-:: www.Reggaeton.be ::- Bimbo

More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 
Bimbo (04-02-2006)
 

 

Dankzij het succes van Latin Hip-Hop en rap in de voorbije vijf jaar is er een geldstroom van de industrie naar de consumenten als omgekeerd ontstaan, dit succes gaf reggaeton een nieuw gezicht aan de hedendaagse Latin muziekscène.

Een vernieuwende, één van de grootst levende reggaeton sterren, is Puerto Rico’s Bimbo. Een artiest met een achtergrond aan Latin Hip-Hop succes. Bimbo nam kortgeleden de tijd om via de telefoon met www.contactmusic.com te spreken.

“Het begon allemaal door mensen die me tegenkwamen op straat en tegen me zeiden ‘We houden van je werk, maar wanneer ga je eindelijk is een reggaeton nummer opnemen?’ Het gebeurde zo vaak dat ik eindelijk besloot ermee door te gaan.”

De internationaal gerenommeerde artiest Bimbo haalde zijn handen uit de zakken en zorgde zo voor opschudding, door een serie promotieverschijningen ter ondersteuning van zijn eerste album in de Reggaeton arena, Bimbo Presenta: Reggaeton 100x35 (B&E Entertainment/Urban Box Office, 2005).
De single, “Fuleteame Mi Tanque” (“Vul mijn benzinetank”), drukt het standpunt van de artiest uit tegen de schandalig hoge olieprijzen, samen met seksueel getinte uitdrukkingen deed dit nummer bij velen de wenkbrauwen fronsen van verbazing, maar het nummer deed ook de dansvloeren vollopen.

Met de controversiële muziekvideo van deze single heeft hij de krantenkoppen gehaald in heel Amerika, Bimbo werd zelfs besproken in het Rolling Stone magazine. “The Hot List”, dat in het nummer van 15 december van het Rolling Stone magazine stond, zette Beck op nummer 1 maar Bimbo’s video op nummer 5. De commentaar erover sprak over “a great tune”. Gewoon het feit dat Bimbo in zo’n hooggeprofileerde magazine terecht kwam, is het harde bewijs dat reggaeton eindelijk erkend word en het Bimbo koos als trotse ambassadeur.

Voor dit nummer, kwam Bimbo optreden in een paar tankstations in New York, Miami, Los Angeles, Washington, D.C. en Dallas. Zijn entourage, de ‘Freedom Girls’ tankte toen voor de automobilisten. Alleen door dit te zeggen zou al duidelijk moeten worden dat deze campagne een groot succes was. Terwijl het leek dat Bimbo gewoon gebruik maakte van ‘s werelds grootste probleem, bleek hij zijn motivatie te putten uit het verlangen van anderen te helpen. Hij heeft een goed instinct, is fier op zijn Latino achtergrond en ziet dit als een groot voorrecht. Zeker nu er zo’n grote demografische ommekeer is in de Verenigde Staten.

“Ik denk dat de tijd voorbij is dat wij, Latino’s, elkaar in groepen verdeelden: Puerto Ricanen daar, Mexicanen daar. We zijn beginnen inzien dat we samen een hele grote kracht hebben en dat als we de handen in elkaar slaan, we positieve veranderingen kunnen maken.” zei Bimbo.
Met sociaal, politiek en muziek stromingen die steeds veranderen zijn velen van ons liever toeschouwers als actieve deelnemers. Hard werkende mensen met goede bedoelingen zijn een zeer welkom handelswaar. Met veel meer eerlijkheid dan een dun gecamoufleerd imago, biedt Bimbo goede muziek aan, mooie tijden en een goed hart aan.
Op algemene vraag, zal hij dra beginnen aan zijn “Back to the US tour”.

Venster sluiten / Fenêtre étroite

  Sonnerie gratuite sur www.jamba.be

© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be