-:: www.Reggaeton.be ::- Notch, 1 december in Studio44 te Brussel

More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 
"Notch" 1 december in Studio44 te Brussel (14/11/2005)
 

 

Voormalig frontman en de creatieveling achter de Hip/Hop/Reggae riddem machine "Born Jamericans", dit duo was een van de pioniers om Reggae in introduceren in het begin van de jaren negentig. Notch toerde over de gehele wereld met sterren zoals: Destiny’s Child, Missy Elliot, Snoop Dog, Sean Paul, Sublime, Rabanes, Daddy Yankee, Tego Calderon, Don Omar, Beenie Man, Shaggy, Shabby Ranks, Inner Circle, om er maar een paar te noemen. Notch ging solo in 1998 en he's back, stronger then ever!

Notch staat nu terug aan de top, zeker na zijn reggaeton hit "Hay que Bueno". Notch kon delven uit een rijk verleden en bracht een nieuwe generatie "Spatoinglish" een unieke combinatie tussen Spaanse en engelse teksten. "Hay Que Bueno" kreeg heel veel airplay en werd gespeeld op veel verschillende zenders, tussen de supersterren zoals Wyclef Jean, Selena, R. Kelly, en Marc Anthony. Notch stijl van muziek is ondertussen geëvolueerd in een niet-te-stoppen universele sound.

Deze muziek stijl is een reflectie van zijn leven, Geboren uit een multicultureel gezin, waarbij zijn zwarte Amerikaanse moeder afkomstig is van Portugese roots met Carraïbische bloed en zijn jamaicaanse vader met afro-cubaanse roots met Frans bloed. Zijn vader een professionele bass speler bracht Notch op in de wereld van reggae muziek, doch mocht hij zijn Latino afkomst niet verwaarlozen. Zijn artistieke evolutie met een mix van Reggae, Latin, Alternative ,Reggaeton, R&B, en Pop werd tot op de dag van vandaag aanzien als een gok. Maar door Notch culturele achtergrond weet hij deze stijlen schitterend te mixen. hij beheerst vandaag het geluid tussen "riddem" en "ritmo", en ondanks hij geen "Album" uit heeft weet hij toch steeds op te duiken in de Billboard chart, de laatste 4 jaar.

Een voorbeeld van "Spatoinglish" fusie is het reggaeton nummer "Hay que Bueno", dit nummer staat op de cd: The chosen Few compilatie "El documental". Samen met Daddy Yankee is Notch te horen op de cd "Barrio Fino" met het nummer "San Pedro", en op het album van Luny Tunes "Mas Flow 2" met het tropische nummer "Verme" samen met Baby Ranks. He blijft ook trouw aan zijn reggae roots met zijn nummer "Nuttin nuh Go So" on the Buy Out riddem. Op de met een Grammy bekroonde album van Beenie Man is het te horen op het nummer "Pure Pretty Gal". Notch is dus niet verlegen om samen te werken met zowel reggae als reggaeton artiesten.

Tenslotte geeft Notch ons mee dat hij een artiest is die een van de weinige zal zijn die muzikale bruggen kan slaan tussen de verschillende muziekstijlen en de verschillende culturen.

Meer info: Studio44 http://www.studio44.be/

 

Venster sluiten

  Sonnerie gratuite sur www.jamba.be

© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be