-:: www.Reggaeton.be ::- Daddy yankee is hot

More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 
Daddy yankee is hot (15/09/2005)
 

 

Daddy Yankee heeft geen muziek opleiding, maar is op dit moment een van de belangrijkste en grootste reggaeton sterren. hij heeft geen managers opleiding, maar heeft wel een eigen muziek label "El Cartel". Hij heeft geen groot managementsbureau achter zich, toch heeft hij een hele tournee in Amerika.

Zijn enige training kreeg hij als levenslessen in de barrio van San Juan, deze lessen creeerde zijn karakter en zijn muziek. Ook al is hij nerveus voor de start van de concert tour in Amerika, toch is hij er van overtuigd dat hij er klaar voor is.

Veel verschil tussen het echte leven en de muziek wereld is er niet volgens Daddy Yankee die nog steeds mank loopt van de schotwonde in zijn been als teenager. Je hebt dezelfde karakters enkel spreken ze een andere taal en kleden zich eleganter. Op straat spreekt men de taal van het geweld. In de muziek industrie kan 1 slecht contract ook het einde betekenen. Maar ik ben er klaar voor, enkel hopen dat de rest er klaar voor is.

Als Yankee er in slaagt als solo artiest de tour "Who's your Daddy" tot een goed einde te brengen, brengt hij het genre als een commercieel product in trek ook voor de andere reggaeton artiesten, zeker de combinatie met andere latin en hip-hop muziek kan er voor zorgen dat reggaeton populair blijft.

De latino's zijn in ieder geval blij dat er iets is dat hun cultuur een eigenheid geeft, maar toch zo dicht bij de hip-hop cultuur ligt zodat meerdere culturen van deze muziek genieten. De latino's blijven lang zonder eigenheid nadat hip-hop groot werd.

Daddy Yankee zijn solo carriere brak dit jaar nieuwe hoogte, met de verkoop van zijn CD, "Barrio Fino", dat ongeveer wereldwijd meer dan 1.5 millioen cd verkocht. Vorige week heeft hij een contract getekend met EMI en Interscope.

Zoals in de hip-hop en salsa, is er ook in de reggaeton constant de vrag wie is de grootste reggaeton artiest, Yankee repliceert gewoon door te zeggen dat hij zijn rap niet te serieus neemt. Het belangrijkste is niet dat je al iemand bent, maar dat je het publiek iets geeft om te groeien, maar je moet steeds met de voeten op de grond blijven.

Zijn echte naam is Raymond Ayala, zijn artiesten naam komt van de puertoricaanse slang woordenboek, en betekent sterke man. Veel meer over zijn leven kom je normaal niet te weten, wel dat hij getrouwd is en dat hij 3 kinderen heeft en de meeste mensen denken dat hij tegen de 30 is. Zijn broer Norman Ayala helpt Daddy Yankee als manager, psycholoog, bodyguard en zijn bling bling (zijn bekende initialen in goud en diamanten).

Reggaeton mag hard en ruw zijn, Yankee is een nette jongen die niet drinkt rookt en clean is. Hij doet aan sport en eet gezond. Ondanks de dreigende poses schuilt er dus een rustige jongen onder het imago. Ik hou er wel van dat mensen je verkeerd begrijpen, zo kun je hen aangenaam verassen, en dat is pas een goede zaak.

 

 

Venster sluiten

  Sonnerie gratuite sur www.jamba.be

© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be