-:: www.Reggaeton.be ::- Amerikaanse radiozenders schakelen over naar reggaeton

More info about artists you can find at: http://www.reggaeton.eu


Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 
Amerikaanse radiozenders schakelen over naar reggaeton (04/09/2005)
 

 

New York (Billboard) in de zomer van 1978 veranderde WKTU uit NY zijn muziek van volwassen muziek naar disco. Binnen de maand was het de nummer 1 zender in zijn segment.

Zo'n 27 jaar later is er een nieuwe muziekstijl, reggaeton, die er voor zorgt dat een groot aantal muziekstations kiest voor dit genre. Het aantal reggaeton zenders in America is dan ook fenomenaal gestegen de laatste maanden. Radio is in het algemmen op zoek naar iets nieuw en heeft het gevonden, een perfecte mix tussen hip-hop en reggae, dat gesmaakt wordt door de jeugd. Het genre is kortom "Hot".

Platenlabels hebben de trein niet gemist en kiezen massaal voor dit genre. Artiesten zoals Daddy Yankee en Don Omar zien zichzelf ineens in de top 40 staan in plaats van op podia in clubs.

Reggaeton is intussen universeel, en niet enkel voor latino's. Veel jeugd die van urban Hip-hop en R&B houdt heeft een plaatsje voor deze muziek. Jaren aan een stuk was er enkel de urban en/of hip-hop zender, eindelijk hebben de latino's radiozenders in hun taal die hun muziek en cultuur brengen, een win-win situatie voor beide partijen.

Zelfs op engelstalig zenders wordt nu reggaeton gespeeld, het duurde dan ook niet lang voor er een landelijk keten omschakelde van engelstalig naar spaanstalige muziek. Univision, een spaanse tv-zender was samen met Infinity een van de eerste die omschakelde. Later volgenden zenders in Los Angeles, Chicago, San Antonio, Las Vegas, New York, Dallas, Miami, San Franciso, enz...

Door het enorme aanbod in America, is het nog altijd niet zeker dat het genre zal blijven maar er is genoeg input om het genre te handhaven. Vele mensen zien deze veranderingen zoals de eerste Hip-Hop, het begon ook klein, enkele radiozenders volgenden en kijk Hip-Hop is er nog steeds. Verder heeft het genre genoeg cultuur en eigenheid om het te maken.

Bron (Reuters/Billboard)
Artikel door Chuck Taylor (4 september)

 

Venster sluiten

  Sonnerie gratuite sur www.jamba.be

© Reggaeton.be 2005 / 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be