Last update :
19/02/10 0:36

 

 DJ Chen
Dj Gran-D

 

 

Loading...
Loading...


 

 

 

 

 

 
 

 

  Geschiedenis

Reggaeton is een relatief nieuw genre binnen de Latijns-Amerikaanse dans en muziek dat vooral bekend werd in Latijns-Amerika. De muziek gaat bijna altijd over seks hebben of er naar verlangen met een vrouw of meerdere vrouwen romantische gedachten te vertellen.

Reggaeton kan vergeleken worden met Bubbeling, maar reggaeton bestaat al langer, hoewel het een lange tijd underground was: alleen in Latijns-Amerika was het te horen. Anno 2005 is het aan het groeien.

De naam is gevormd door reggaemuziek uit Jamaica, die een grote invloed heeft op de dance beat van reggaeton. De eerste reggae-opnames in Panama waren al in 1970 gemaakt door een grote groep Jamaicaanse immigranten. Een van de grootste in de jaren '80 was El General.

Hij had grote hits zoals Chupa Chupa, El Mene-Haito, Muevelo Muevelo in onder andere Panama, Colombia, Ecuador, Venezuela, Brazilië, Cuba, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Mexico, Peru, Chili, Costa Rica, Honduras en zelfs New York. Nadat de eerste Spaanstalige hiphopplaat werd geproduceerd in 1985, en de Jamaicaanse Ragga imports heel populair werden, ontstond reggaeton.

Reggaeton is vooral uniek door de basis die gemaakt wordt door een drummachine van Puerto Ricaanse Bomba- en Plena-ritmes en natuurlijk ook door Dancehall ritmes. Vaak met hiphop gestijlde zang (vaak NuYorRican import genoemd).

En dus is Reggaeton een mix van reggae, ragga, Puerto Ricaanse traditionele stijlen en hiphop. Wat vooral de Jamaicaanse dancehall-platen kenmerkt, heeft reggaeton over het algemeen niet: een openbaring van geweld en homofobie. Hiermee is reggaeton acceptabeler en spreekt het een grotere leeftijdsgroep en verschillende sociale groepen aan van latin muziekliefhebbers van over de gehele wereld.

Ook vrouwelijke kenmerken zijn anders dan bijvoorbeeld in de hiphop. Mannen en vrouwen kunnen beiden leiders zijn in dezelfde muzikale arena, gelijk en met respect. Een goed voorbeeld daarvan is Ivy Queens bevestiging als artiest.

Zij laat zien dat vrouwelijke kracht respect van de latin-jeugd kan afdwingen en zij heeft de weg geplaveid voor vele reggaeton-artiesten. Deze ontwikkelingen laten duidelijk zien dat de Puerto-Ricaanse maatschappij open en positief is en een feestelijke atmosfeer heeft. De creativiteit is ondertussen losgebroken met de "normale" reggaestijl en reflecteert Puerto Rico's multi-etnische smaak: Afro, Indo, Europees.

Tegenwoordig is reggaeton een bekende, internationale muziekstijl geworden, zelfs tot aan Europa toe. Het wordt veel in disco's gedraaid. De bekendste reggaeton-artiesten van het moment zijn: Tego Calderon, Don Omar, Wisin y Yandel, Hector y Tito, Daddy Yankee, Zion y Lennox, Baby Rasta y Gringo en Ivy Queen. Zij hebben de eer dat ze reggaeton-mainstream maken, waarmee deze muzieksoort populairder is geworden bij het grote publiek.

En daarmee hebben ook grote massa's mensen uit Florida, New York, Boston, Chicago, Los Angeles de muziek in hun harten gesloten: daar is Reggaeton immens populair in de clubscene. Don Omar was onlangs het hoofdprogramma, samen met Sean Paul. Tego Calderon werkt veel samen met Fat Joe, Wyclef Jean, Cypress Hill en 50 Cent.

Op het nieuwe album van Ivy Queen werkt ze samen met Sean Paul, Beenie Man en Fat Joe. Daddy Yankee heeft een track samen met Nas (The Prophecy) en heeft onlangs de soundtrack gemaakt voor de film One Tough Cop. De grootste hit in de Verenigde Staten is N.O.R.E.'s "Oye Mi Canto" feat. Tego Calderon, samen met Nina Sky en Daddy Yankee

Bron: Wikipedia.nl
 

Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!  

 
 
 
 

  

 

 

 

 

 

 

 

 
 

iTunes - 2 miljoen nummers om te beluisteren, te kopen en te downloaden

© Reggaeton.be 2005 - 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be

Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!